QUÈ ÉS EL FEMINISME?

El feminisme, és una forma en que les dones es revelen, per una societat millor i més compensada en el sentit de que els homes no siguin superiors a elles. Ara cada vegada més, els homes i les dones s’estan unint perquè això canviï.

Per aquesta raó, s’ha creat el dia de la dona que és el dia 8 de març,. El símbol, és un llaç de color lila dibuixat damunt d’una xapa que les persones porten damunt de la roba.

El símbol que s’ha escollit per representar arreu del món la figura de l’home és la fletxa de Zeus i, el de la dona és una creu

QUAN VA COMENÇAR I PER QUÈ?

El 1908, el color lila, va ser adoptat per les dones sufragistes que lluitaven pel vot femení a Anglaterra. El color blanc significava la puresa de la seva lluita i el verd transmetia  l’esperança de veure complertes les reivindicacions. La inspiració del lila, venia de la noblesa anglesa.

El 1960, les dones van exigir les mateixes oportunitats i drets que els homes. Per fer-ho, van escollir el lila com a símbol del feminisme.

Les sufragistes Americanes es manifestaven, fins i tot van utilitzar aquest color pels vestits en la marxa realitzada el 1978, a favor de l’aprovació de la igualtat de drets.